R. Moldova va continua să fie sprijinită de Consiliul Europei în consolidarea statului de drept și libertății mass-media, pentru ca cetățenii să aibă parte de o justiție independentă și echilibrată, de instituții de stat care să funcționeze democratic și să combată eficient corupția. 

Andrian Candu_Thorbjorn Jagland

Andrian Candu și Thorbjorn Jagland. Foto: parlament.md

Asigurări în acest sens a dat marți, 30 mai, Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare.

Părțile au discutat proiectele incluse în Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru R. Moldova în perioada 2017-2020.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a mulțumit Consiliului Europei pentru expertiza oferită R. Moldova. Totodată, Candu a solicitat sprijinul Secretarului General al Consiliului Europei pentru organizarea Zilelor R. Moldova în toamnă, la Strasbourg.

La discuții au fost invitați reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare, precum și deputații care fac parte din delegația Parlamentului la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Reclame