Guvernul de la Chișinău donează, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, 500 de abecedare „Albinuța”, semnate de Grigore Vieru, copiilor născuți în diasporă, prin intermediul Biroului relații cu diaspora (DRD).

Filip-copii

Foto: gov.md

Albinuta_Grigore VieruScopul acțiunii constă în încurajarea copiilor din diasporă să învețe limba română și astfel să dezvolte legături emoționale cu țara de origine a părinților lor.

Abecedarele vor fi expediate misiunilor diplomatice ale R. Moldova în țările de destinație ale conaționalilor noștri. Copiii de vârstă preșcolară născuți peste hotare, a căror acte de cetățenie a R. Moldova vor fi perfectate prin intermediul misiunilor diplomatice, vor primi câte o „Albinuță”.

Fiecare abecedar va conține un semn de carte cu un mesaj din partea premierului Pavel Filip:

„Dragă copile, învață carte şi vei avea parte de o viaţă mai bună, perseverează pe calea cunoştinţelor, astfel, ca R. Moldova, ţara părinţilor tăi şi a ta, să fie mândră de tine!”.

BRD a lansat până în prezent mai multe acțiuni și programe guvernamentale pentru copiii din diasporă, precum programul DOR, subprogramul Centre Educaționale în Diasporă al programului Diaspora Engagement Hub, menite să mențină și să consolideze legăturile cu țara de origine, R. Moldova, dar și sa  promoveze tradițiile, cultura și valorile neamului în rândul cetățenilor stabiliți peste hotare.

Anunțuri