Igor Dodon este folosit ca un agent de influență de Federația Rusă pentru a încetini ritmul de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău, este de părere analistul Vlad Țurcanu.

igor-dodon

Igor Dodon. Foto: stirileprotv.ro

El explicat, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, care ar fi rațiunea întâlnirii de la Sankt Petersburg dintre Igor Dodon și șeful Gazprom-ului, Alexei Miller, unde ar fi discutat despre expulzarea celor cinci diplomați ruși din R. Moldova.

„E vorba despre o situație în care Igor Dodon este folosit de Federația Rusă pentru a agita spiritele în vederea temporizării acestui proiect care acum se găsește pe acest tronson Ungheni-Chișinău. E de așteptat că Federația Rusă va promova și prin intermediul lui Igor Dodon, și prin intermediul altor agenți de influență, asemenea acorduri de perspectivă pentru a se încetini ritmul gazoductului Ungheni-Chișinău. Dacă ne-am imagina că R. Moldova ar avea deschidere către gazul românesc, atunci automat ar dispărea această presiune care este pusă de două decenii și jumătate pe R. Moldova din partea Gazprom-ului. În multe situații s-a întâmplat ca deciziile politice de la Chișinău să fie influențate de această «sabie a lui Damocles», a declarat Vlad Țurcanu.

Reclame