Bacalaureat

Foto: libertatea.ro

Vineri, 2 mai, a început sesiunea de bacalaureat 2017. Prima probă este susţinută de alolingvi – la limba şi literatura română.

Pe 6 iunie va avea loc examenul la limba de instruire, iar pe 9 iunie se va desfășura examenul la limba străină. Următoarea probă se va desfășura pe 13 iunie, când elevii de la profilul real vor susține examenul la matematică, iar cei de la profilul umanist la istorie. Candidații din instituțiile de învățământ cu profil vor susține examen la arte sau la sport. Pe 16 iunie, elevii din clasele a XII-a vor susține examenul la alegere.

Sesiunea de BAC se va încheia pe 20 iunie, când se va desfășura examenul la limba maternă pentru ucraineni, găgăuzi și bulgari.

La probe s-au înscris 19488 de candidați, dintre care 12595 sunt elevi de la licee, 6661 – de la colegii, 232 – de la universități, notează Radio Moldova. În acest an 4097 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare, ceea ce constituie 21% din numărul total de candidați.

Anterior, Ministerul Educației a emis o circulară prin care încurajează candidații la examenul de bacalaureat să se bazeze doar pe propriile cunoștințe și îi atenționează să respecte cadrul normativ în vigoare. Toate tentativele de fraudare vor fi sancționate, iar lucrările vor fi anulate. La sesiunea precedentă de bacalaureat au fost eliminați din examen 85 de candidați, inclusiv candidații în locul cărora la probele de examen s-au prezentat alte persoane.

Anunțuri