Dorin Chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: ap.org

Chirtoaca_poezieIon Bajureanu semnează în „Literatura și Arta” din 1 iunie 2017, pag. 3, poezia „Lume, lume…”, pe care i-o dedică primarului Dorin Chirtoacă. Poetul dojenește lumea pentru faptul că primarul care a venit „tinerețea să-și jertfească” și „Chișinăul să-nflorescă” a ajuns pe mâna CNA.

Menționăm că în același număr al săptămânalului „Literatura și Arta”, redactorul-șef al publicației, Nicolae Dabija, sare în apărarea primarului Dorin Chirtoacă, căruia îi dedică un editorial chiar pe prima pagină. Dabija susține în editorial că Dorin Chirtoacă, care este „omul nostru”, a făcut din Chişinău o capitală cu adevărat europeană.

„Dorin Chirtoacă nu e doar cel mai tânăr primar, dar şi cel mai bun primar pe care l-a avut Chişinăul după 1944. El a făcut din Chişinău o capitală cu adevărat europeană”, scrie Nicolae Dabija.

Primarul Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu, este bănuit de trafic de influență, în dosarul parcărilor cu plată. Acesta i-ar fi dat indicații viceprimarului Nistor Grozavu să semneze contractul cu firma austro-ungară, fără avizul Consiliului Municipal Chișinău. Edilul se declară nevinovat. Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, unchiul lui Chirtoacă, reţinerea primarului de Chișinău este o comandă politică în care este implicată Moscova. Ghimpu crede că Igor Dodon ar fi principalul vinovat, iar o contribuţie ar avea-o şi fostul liberal Anatol Şalaru.

Reclame