Compania „Cabling Integration System” a lansat oficial, în cadrul Zonei Economice Libere „Ungheni-Business”, întreprinderea de fabricare a firelor şi cablurilor electronice/electrice, cablajelor, dispozitivelor de conexiune pentru acestea.

Cablaje_cablu_ZEL

Foto: zelb.md

Surse din cadrul Ministerului Economiei au relatat pentru Infotag că volumul investiţiilor iniţiale constituie circa 500 mii de euro.

„Proiectul investiţional presupune ca în primii trei ani de activitate cifra de afaceri să atingă suma de 2 mil. de euro, să fie create circa 100 locuri de muncă cu un salariu mediu de 4500-5000 lei”, a spus administratorului principal al ZEL „Ungeni-Business”, Natalia Iepuraş.

Fondatorul general, Patrice Brandt, a menţionat în cadrul evenimentului că compania pe care o reprezintă a venit cu investiţii în Republica Moldova pentru a contribui la dezvoltarea şi prosperarea economică a ţării.

„Mai mult, noi planificăm extinderea întreprinderii prin producerea sistemelor electrice/electronice pentru ascensoare. În context, pentru realizarea acestui obiectiv urmează să transferăm activitatea unei fabrici din altă ţară în Zona Economica Libera «Ungheni-Business»”, a specificat oficialul francez.

SRL „Cabling Integration System” este o întreprindere fiică a firmei „Cablage Connectique Europeen”, membră a grupului industrial francez „Sofimeca”, creat în 1986 şi care are întreprinderi în mai multe state ale lumii, iar activităţile sale variază de la studii la producţia pe scară largă în prelucrarea maselor plastice, tubulatură, sectoare mecanice etc.

Reclame