Aproape 90% din crucile funerare, demontate de pe marginea drumurilor

Din totalul de 3602 de cruci funerare care fuseseră instalate pe marginea drumurilor naționale și locale, 3174 au fost deja scoase. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că au rămas de demontat încă 428 de însemne funerare, transmite IPN.

cruci_drumuri

Foto: Ramin Mazur / timpul.md

Au fost demontate în totalitate crucile funerare de pe drumurile din orașele Bălți, Fălești, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca, Chișinău, Criuleni, Hâncești, Nisporeni, Rezina Drochia, Glodeni, Soroca, Șoldănești, Strășeni și Ungheni. ASD precizează că de pe traseele din UTA Găgăuzia nu au fost demontate niciuna dintre crucile funebre.

Potrivit ASD, de pe marginea traseelor din Sângerei, Râșcani, Sănătăuca, au rămas de demontat a câte trei cruci, de la Cahul, Cantemir și Căinari – câte două. Câte șapte cruci mai rămân de scos de pe drumurile din Taraclia și Călărași, iar opt din Orhei. De pe traseele din Anenii Noi și Florești mai trebuie dezinstalate câte zece obiecte funerare.

La Edineţ au rămas de scos 19 cruci. Pe traseele din Dubăsari, Cimișlia, Dondușeni, Ialoveni și Telenești, au mai rămas de demontat câte 20 de însemne funerare. 25 de obiecte funebre rămân fixate pe drumurile din Ocnița, 40 la Leova și 45 la Briceni. Cele mai multe obiecte funerare fuseseră instalate pe drumurile din Ialoveni – 214, Fălești – 166, Ungheni – 157.

În august anul trecut, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a emis un ordin pentru scoaterea tuturor crucilor și pietrelor funerare amplasate pe marginea traseelor. Termenul de executare a ordinului era de cel mult șase luni.

Reclame


Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.