Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 29 mai – 4 iunie, 351,3 mln lei, fiind perfectate per total 8.469 de declarații vamale.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Este de menționat că pentru primele cinci luni ale acestui an sunt atestate majorări semnificative ale încasărilor generate de către Serviciul Vamal, fiind colectate în total 7 mlrd 738 mln lei, ceea ce reprezintă o creștere de 1 mlrd 223 mln lei sau cu 19% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 45 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 45 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 375.599 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 83.013 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15.581 și respectiv 12.894 de traversări.

Reclame