Vama a adus la buget peste 350 mln lei într-o săptămână. Majorări semnificative ale încasărilor în primele cinci luni

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 29 mai – 4 iunie, 351,3 mln lei, fiind perfectate per total 8.469 de declarații vamale.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Este de menționat că pentru primele cinci luni ale acestui an sunt atestate majorări semnificative ale încasărilor generate de către Serviciul Vamal, fiind colectate în total 7 mlrd 738 mln lei, ceea ce reprezintă o creștere de 1 mlrd 223 mln lei sau cu 19% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 45 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 45 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 375.599 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 83.013 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15.581 și respectiv 12.894 de traversări.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Sa nu se arestat zeci de vamesi si sefuleti de pe acolo, nustiu daca vedeam asa venituri. Coruptia si lichidarea acesteia deja se observa.

    Apreciază

  2. Pentru ca la Vama sa creasca veniturile a fost suficient de-i dat afara pe toti cei pusi in functii de PLDM. Iata ca daca nu se mai finanteaza acest partid din banii de la Vama, bani pentru stat ajung mult mai multi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s