VIDEO. Reținere ca în filme a unei grupări criminale specializată în răpiri de persoane și șantaj

În aprilie a.c., oamenii legii au anihilat activitatea unei grupări criminale care, în luna februarie curent, urmărind scopul comiterii șantajului, au răpit trei persoane, toți oameni de afaceri din stânga Nistrului.

Cei cinci făptași, îmbracați în uniforme de culoare neagră, cu inscripția POLIȚIA, fiind înarmați, au stopat un automobil de model „Range Rover”, pe traseul Chișinău-Anenii Noi, satul Chetrosu, în care se aflau cei trei oameni de afaceri. Imediat, aceștia au fost imobilizați, prin aplicarea forței fizice, încătușați, iar pe cap le-au fost puse cagule, fiind transportați în suburbia Chișinăului, unde au fost ținuți, timp de o zi, într-o casă.

Mai târziu, oamenii de afaceri au fost eliberați, fiindu-le cerută suma de 100 de mii de dolari, iar în caz de adresare la poliție, erau amenințați cu moartea. Sub presiunea amenințărilor, cei trei au transmis interlopilor suma cerută.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, au fost identificați autorii infracțiunii, unul din ei fiind Vitalie Levința, anterior condamnat pentru implicarea în asasinare la comandă și eliberat din detenție, după ispășirea pedepsei de 12 ani privațiune de libertate. El a fost un membru activ al grupării și unul din cei mai apropiați oameni ai lui Petru Sadnic, anterior Gâlcă Popovici, cunoscut în lumea interlopă ca hoțul în lege „Micu”.

Un alt membru al grupării date este Vechiu Ghenadie, alias Cliford, care după câteva zile de la primirea banilor ceruți de la cei trei oameni de afaceri, a fost răpit în orașul Tiraspol, la comanda unor lideri criminali notorii din stânga Nistrului, și până la moment, acesta nu a fost găsit. Se presupune că el a fost asasinat ca urmare a unor reglări de conturi între membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate, la domiciliile suspecților au fost găsite sume de bani (400 de dolari, 8700 de euro, 44000 ruble rusești), trei binocluri, mai multe cartușe pentru automat „Kalașnikov” și pistol „Makarov”, precum și o husă pentru legitimație cu insigna „MAI”.

Dacă li se va demonstra vinovăția, suspecții riscă de la 13 la 15 ani privațiune de libertate.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.