Lider socialist: „Trebuie fugărit și acest consiliu de rând cu primarul”

Astăzi, la solicitarea consilierilor municipali ai Partidului Socialiştilor, urma să aibă loc şedinţa Consiliului municipal Chişinău (CMC), subiectul propus spre discuţii fiind situaţia creată în capitală în urma stopării procesului de evacuare a deşeurilor. Şedinţa, însă, aşa şi nu a avut loc, asta pentru că nu s-au prezentat consilierii din celelalte fracţiuni municipale şi nici funcţionarii direcţiilor responsabile.

Primaria Chisinau

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

În context, liderul fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a declarat că, ţinând cont de situaţia creată, trebuie anunţate alegeri municipale noi atât pentru funcţia de primar general, cât şi pentru Consiliul municipal.

„Am transmis tuturor consilierilor și șefilor de subdiviziuni această solicitare. Este inadmisibil ca, ținând cont de problema creată în oraș, aceștia să nu se prezinte. Poziția mea este că trebuie fugărit și acest consiliu de rând cu primarul și anunțate alegeri municipale anticipate”, a declarat Ion Ceban, citat de Radio Moldova.

Totodată, consilierii municipali din partea socialiștilor au acuzat administrația capitalei de situația creată în legătură cu neevacuarea gunoiului din oraș timp de mai multe zile. Potrivit liderului fracțiunii PSRM, Ion Ceban, este vorba despre o acțiune dirijată împotriva locuitorilor municipiului.

„Vom depune cereri în toate instanțele competente pentru cercetarea penală a responsabililor de gestionarea procesului de evacuare a gunoiului”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban.

Potrivit lui, o soluție pentru rezolvarea problemei  ar fi reluarea evacuării deșeurilor pe platoul din Țânțăreni. Pentru aceasta, spune socialistul, este nevoie ca autoritățile să negocieze cu administrația și locuitorii  din comuna Tânțăreni și cu partenerii externi pentru a găsi soluții optime.

Contactat telefonic, vicedirectorul Regiei „Autosalubritate”, Alexandru Burduja, a menționat că nu a primit nicio invitație la ședința de astăzi a CMC. Funcționarul spune că la această oră sunt mobilizate 64 de unități de transport și activează 170 de muncitori, care vor interveni în toate sectoarele capitalei.

Menționăm că evacuarea gunoiului din Chișinău a fost reluată azi dimineață. O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței din seara zilei de ieri, 5 iunie, a Comisiei Republicane pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Pavel Filip. În urma negocierilor dintre reprezentanţii Guvernului, Primăriei municipiului Chişinău şi locuitorii comunei Bubuieci, s-a convenit asupra evacuării deșeurilor menajere din capitală la depozitul de stocare a deşeurilor din strada Uzinelor, pentru 30 de zile. În perioada de referință, municipalitatea va identifica o altă locație pentru evacuarea și depozitarea deșeurilor.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.