Iurie Leancă va avea misiunea să atenueze disensiunile dintre guvernarea de la Chișinău și Uniunea Europeană, consideră fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu.

Iurie Leanca

Iurie Leancă. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Vlad Țurcanu a opinat, în cadrul emisiunii „Ora de vârf”  de la Radio Chișinău, că Iurie Leancă va apela la vechile sale relații pentru a obține mai multă îngăduință pentru politicile dezvoltate de PD.

„… Partidul Democrat are nevoie de un politician de calibrul lui Iurie Leancă, cu relații multiple în Occident, care să încerce să atenueze problemele destul de pregnante dintre UE și RM dar și dintre unele state europene și R. Moldova. Americanii sunt mulțumiți cu această componentă geopolitcă, iar europenii scot pe masă Acordul de Asociere care abundă în angajamente pe care le are R. Moldova. Cred că unele dintre aceste probleme vor fi puse pe umerii lui Iurie Leancă, care să încerce să le rezolve. Iurie Leancă va apela, cred, la vechile sale relații pentru a obține mai multă îngăduință, poate și clemență, pentru politicile dezvoltate de PD, între care și acest proiect de modificare a sistemului electoral, dar și pentru că instituțiile pe care le controlează PD nu dau semne că ar avea de comunicat partenerilor externi și populației despre furtul uriaș din sistemul bancar. Pentru partenerii externi, această chestiune rămâne una prioritară”.

Amintim că, vineri, 2 iunie, liderul Partidului Popular European Iurie Leancă a anunțat că grupul PPEM din Parlament, format din zece deputați, face parte din majoritatea parlamentară, alături de PD. Tot vineri, Iurie Leancă a fost ales vicepreședinte al Legislativului cu voturile PD și ale grupului PPEM.

Reclame