Partidele unioniste din R. Moldova se confruntă cu deficitul de imagine, a declarat deputatul liberal Lilian Carp în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Lilian Carp

Lilian Carp. Foto: fb.com/carp.lilian

Referindu-se la deficitul de imagine a partidelor unioniste, Lilian Carp a spus că majoritatea din aceste partide îi au drept lideri pe foşti fruntaşi ai PL, care s-au compromis, cum ar fi, de exemplu, Ana Guţu, Anatol Şalaru sau Ion Hadârcă. În opinia lui Carp, toate partidele de dreapta din R. Moldova trebuie să treacă printr-o reformă serioasă.

Deputatul consideră că Vlad Plahotniuc s-a folosit de liberali atunci când a fost votat Guvernul Filip: „Sondajele arătau atunci că socialiştii şi Renato Usatîi ar fi câştigat în caz de anticipate peste 60 la sută din sufragii. Plahotniuc a ştiut că Ghimpu nu putea admite ca la guvernare să ajungă forţe proruse şi s-a folosit de aceasta pentru ca să-şi atingă scopul”.

Referindu-se la dosarul intentat pe numele lui Chirtoacă, Lilian Carp a spus că greşeala acestuia a fost că avut încredere în oameni care au profitat de el. „Dorin Chirtoacă nu a avut probleme de imagine. Dar au fost tipi care au profitat de bunătatea lui ca să-şi promoveze interesele. Să-l luăm pe Igor Gamreţchi, această persoană a lovit cel mai dur în Dorin Chirtoacă. Dacă această persoană nu era în funcţia de şef la transporturi, Chirtoacă nu s-ar fi confruntat cu problemele pe care le are acum”, a spus liberalul.

Fruntaşul liberal a reiterat intenţia de a se retrage din politică, însă nu este decis să facă acest lucru până la expirarea mandatului: „Urmează să vedem. Problema este că în listă sunt persoane care au trecut la PDM şi nu e de dorit ca aceştia să intre în posesia mandatului”.

Reclame