Polițiștii de frontieră au înmărmurit când au descoperit cu ce se ocupă doi frați din Soroca

Doi frați din Soroca care se ocupau cu plantarea și ingrijirea cânepei în zona de frontieră, dar și care au sustras mijloacele speciale de investigații, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Canepa

Foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au pornit o cauza penală pe faptul că, în perioada anilor ‎2016-2017, pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean, persoane necunoscute dețin, prepară şi înstrăinează substanțe narcotice.

În rezultatul complexului de măsuri speciale de investigații și de urmărire penală au fost stabilite mai multe persoane care cultivau, dar și ingrijeau lanuri cu canabis în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți. Polițiștii de frontieră au folosit mijloace tehnice video, cu ajutorul cărora au fost identificate persoanele care creșteau plantația de canabis.

Observând că sunt monitorizați, suspecții au sustras echipamentul special. La scurt timp, mijloacele tehnice au fost depistate și reținuți doi cetățeni moldoveni cu vârste de 32 și, respectiv 22 de ani, originari din orașul Soroca. Bănuiții sunt cercetați penal. Ei riscă închisoare de la 10 la 15 ani de pușcărie.

Într-un comunicat difuzat presei, Poliția de Frontieră precizează că de pe plantații, cu o suprafață de 300 m2, au fost smulse și nimicite 775 de fire de cânepă.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.