Prestatorii de servicii video și foto, precum şi de servicii muzicale se ocupă de activitate antreprenorială şi trebuie să achite impozite. Despre aceasta anunţă Serviciul Fiscal de Stat (SFS), care îi îndeamnă pe aceşti prestatori de servicii să îşi îndeplinească benevol şi pe deplin obligaţiunile fiscale, pentru a evita neplăcerile, notează Infotag.

Evaziune fiscala_calculator

Foto: activenews.ro

Conform legislației, orice activitate, cu excepția muncii efectuate în baza contractului de muncă, desfășurată de către o persoană, „având drept scop obținerea venitului, sau în urma desfășurării căreia, indiferent de scopul activității, se obține venit, se califică a fi activitate de întreprinzător”. Ca urmare, muzicienii sau cei care prestează servicii foto și video ar trebui să se înregistreze în calitate de întreprinzător individual sau societate cu răspundere limitată. Pentru aceasta solicitantul, pentru procurarea patentei de întreprinzător, depune cerere la Direcția deservire fiscală teritorială pe raza căruia îşi are domiciliul sau la locul de desfăşurare a activităţii.

SFS anunţă că numai în luna mai a desfăşurat zeci de controale specializate și a întocmit 61 de procese-verbale pentru desfășurarea activității de întreprinzător fără înregistrare la Camera Înregistrării de Stat sau la o altă autoritate publică competentă conform legii. În consecință, SFS va aplica sancțiuni contravenționale în sumă de 91,5 de mii de lei.

Reclame