Vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, îi face harcea-parcea pe Vladimir Voronin, Vlad Filat, Andrei Năstase și Victor și Viorel Țopa, „părinții spirituali” ai lui Năstase. Într-un comentariu pe Facebook, Leancă scrie că „la pușcărie vor sta toți cei care au fost implicați în furtul din sistemul bancar”.

Iurie Leanca

Iurie Leancă. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

„Este simplu să devii un politician populist în Moldova: învinuiești, critici la stânga și la dreapta şi îi bagi pe toți la puşcărie. Voronin a promis – nu a făcut nimic, Filat a promis că îl încătuşează pe Voronin – nu a făcut nimic. Este modelul clasic după care astăzi se conduc mulți lideri politici din Moldova, inclusiv același Andrei Năstase”, a scris Leancă.

Proaspătul vicepreședinte al Prlamentului mai scrie că „la pușcărie vor sta toți cei care au fost implicați în furtul din sistemul bancar”, inclusiv „părinții spirituali ai lui Năstase”. Leancă a precizat că prin „părinți spirituali” îi are în vedere pe „Țopi, Platoni, Renați și Filați”.

Potrivit lui Leancă, istoria va arăta cine e „țambalistul” Năstase, „această figură crescută artificial pe necazul oamenilor”. „E nostim să auzi că dânsul e proeuropean și să auzi tot de la el că promite să folosească procurorul pentru a pune la pușcărie oponenții politici. Așa înțelege dânsul valori europene, lupta cu corupția și reformarea justiției?”, se întreabă Leancă.

Reclame