Al 11-lea dosar în privința furtului BEM, pe masa magistraților

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată al 11-lea dosar privind fraudele de la Banca de Economii. Cinci foşti membri ai Comitetului de Creditare al băncii sunt acuzaţi de comiterea mai multor episoade de acordare a creditelor neperformante din sursele BEM în proporţii deosebit de mari.

BEM_Banca de Economii (2)

Foto: bem.md

În intervalul anilor 2010-2011, fostul preşedinte, în coparticipare cu alţi patru membri ai Comitetului de Creditare al BEM, au acordat credite neperformante pentru patru firme în sumă de 197 de milioane de lei.

Potrivit legislaţiei, acordarea creditelor urma a fi stopată cu recuperarea imediată a mijloacelor financiare acordate, inculpaţii nu au întreprins acţiuni în acest sens, prejudiciind instituţia bancară în proporţii deosebit de mari.

În prezent, fostul preşedinte al Comitetului de Creditare al BEM se află în arest preventiv, iar complicii săi sunt cercetaţi în stare de libertate. Aceştia riscă până la şapte ani de pușcărie.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Cine acolo cu un an în urmă spunea că Guvenrarea nu va porni dosare și că totul este o simplă mimare??? acum și-au mușcat limba probabil!

    Apreciază

  2. am ajuns să o vedem și pe asta, proprii cetățeni au permis să ne fure, să stea la pușcărie pe viață, că noi la libertate după acest furt nu trăim mai bine

    Apreciază

  3. Deci in curind toti cei implicati in furtul BEM vor fi trasi la raspundere. Ma bucur sa vad ca lucrurile nu s-au stopat pe loc. Sa-i vedem pe toti amicii lui Filat dupa gratii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s