PDM a înregistrat marți, 13 iunie, un proiect de lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care, potrivit autorilor, presupune apărarea spațiului informațional și asigură un standard european de prezentare a informației politice.

TV_audiovizual_telecomanda

Foto: publika.md

„Este o realitate că R. Moldova este vulnerabilă la campanii mediatice de manipulare din exterior. Mă refer în special la programe difuzate de câteva televiziuni din Federația Rusă. Foarte des acest conținut are elemente grave de defăimare la adresa țării noastre, dar și a partenerilor din UE și SUA. Sunt foarte multe informații false care nu pot fi dezmințite zi de zi din cauza volumului mare”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Pe de altă parte, PSRM se expune categoric împotriva tentativelor PDM cu privire la interzicerea difuzării ştirilor şi programelor analitice ruseşti, se arată într-un comunicat emis de PSRM.

„Astfel de încercări au avut loc în trecut. Cu toate acestea, ele au fost contracarate de presiunea forțelor progresiste din Moldova și comunitatea internațională. Vom lupta până la capăt împotriva acestui proiect de lege anti-popular, anti-constituțional, anti-democratic”, se arată într-un comunicat difuzat de PSRM.

La rândul său, președintele Igor Dodon a calificat inițiativa PDM drept o provocare lansată Federației Ruse.

Precizăm că PDM a elaborat un proiect în acest sens în 2016. Acesta însă a fost criticat de unii experți, pe motiv că astfel ar fi încălcate unele drepturi. Acum aceeași reprezentanți ai societății civile au conștientizat pericolele propagandei ruse și cer limitarea acesteia.

Reclame