Fracţiunea parlamentară a PSRM iniţiază o moţiune de cenzură asupra activităţii Guvernului Filip. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vlad Bătrîncea în cadrul unui briefing.

Guvernul Filip

Foto: gov.md

„Considerăm că acest Guvern este unul antidemocratic, antipopular, antisocial, corupt, iresponsabil și trebuie să plece. Ținem minte când și cum a fost ales și numit, la limita legalității. Cert rămâne un fapt – acest Guvern trăiește în altă realitate”, a declarat deputatul socialist, Vlad Bătrâncea.

Socialiștii afirmă că, deocamdată, moțiunea a fost semnată de 24 de deputați. Numărul necesar de semnături însă, conform legii, fiind de 26 de semnături.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, moţiunile de cenzură înaintate de opoziţie asupra activităţii Executivului „nu au nicio argumentare, sunt doar populisme făcute pentru a mima activitatea de partide de opoziție”. Totodată, dacă moţiunile vor fi semnate de un număr suficient de deputaţi, Guvernul este dispus să se prezinte în faţa Legislativului, se mai spune în comunicat.

Sursa citată mai precizează că astfel de acțiuni au drept scop împiedicarea activității Guvernului. „Miniștrii și premierul sunt chemați sa asiste la show-urile politice ale opoziției, în loc sa fie lăsați să muncească”, se mai arată în comunicat.

Reclame