Consiliul UE a aprobat asistența macrofinanciară pentru R. Moldova

Ambasadorii UE au aprobat joi, 15 iunie, Acordul încheiat cu Parlamentul European cu privire la asistența macrofinanciară pentru R. Moldova. Asistenţa va fi oferită pentru susținerea agendei de stabilizare economică și de reforme structurale a R. Moldova, contribuind la acoperirea nevoilor sale de finanțare externă în perioada 2017-2018.

Drapel UE_EU flag

Foto: romaniaregional.ro

Din asistența totală de 100 de milioane de euro, 40 de milioane au fost convenite sub formă de grant și 60 de milioane sub formă de împrumut. Aceste mijloace financiare vor completa resursele furnizate de FMI și alte instituții multilaterale.

Decizia de acordare a asistenței financiare în valoarea de 100 de milioane de euro urmează să fie examinată în Parlamentul European pe data de 5 iulie. Ulterior, Comisia și Serviciul European de Acțiune Externă vor monitoriza respectarea precondițiilor stabilite pentru Republica Moldova și în baza concluziilor se va decide alocarea primei tranșe.

Printre condițiile prealabile se numără asigurarea transparenţei şi responsabilităţii în gestionarea finanţelor publice şi consolidarea capacităţilor instituţionale.Categorii:Economie, Actualitate

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Iata si realitatea, iata prin asta se observa si se intelege increderea fata de actuala guvernare si succesul care l-a avut acestia in ultima perioada de munca.

    Apreciază

  2. Nici nu ma indoiam ca o sa fie asa, pentur ca UE nu prea vede in Maia Sandu si Andrei Nastase politicieni seriosi, dar cum sa vezi pe cineva care ii este rusine sa isi asume o responsabilitate? Protestele mai bine zis. Ca tot spun ca Societatea civila le organizeaza.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s