Conducerea R. Moldova a transmis condoleanțe autorităților portugheze

Președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip au transmis condoleanțe omologilor săi portughezi în legătură cu incendiile devastatoare de păduri produse în ultimele zile în Portugalia și care s-au soldat cu vieți omenești, transmite IPN.

Lumanare aprinsa

Foto: zoom.mediafax.ro

„Suntem profund întristați că un asemenea eveniment a distrus vieți nevinovate, a separat familii și a lăsat urme adânci în sufletele supraviețuitorilor”, se spune în mesajul prim-ministrului Pavel Filip, transmis omologului său portughez, António Costa. Pavel Filip a exprimat atât în numele Guvernului Republicii Moldova, cât și al său personal, sincere sentimente de solidaritate cu poporul portughez și a transmis condoleanțe rudelor celor decedați și recuperare grabnică celor răniți și afectați de incendii și de urmările acestora.

„Vestea despre incendiile devastatoare de vegetație care au lovit Republica Portugheză a zguduit întreaga lume. Suntem profund întristați că au avut de suferit familii nevinovate, înregistrându-se numeroase pierderi de vieți omenești și răniți. În aceste clipe când natura s-a dezlănțuit asupra oamenilor, în numele Republicii Moldova și al meu personal, aș vrea să adresez sincere condoleanțe familiilor îndoliate, cuvinte de încurajare victimelor, dar și gânduri bune pentru o recuperare grabnică celor răniți”, se menționează în mesajul lui Igor Dodon adresat președintelui portughez, Marcelo Rebelo De Sousa.

Conform ultimelor date anunțate de Guvernul portughez, bilanțul incendiului de vegetație din centrul Portugaliei a crescut la 57 de morți și aproximativ 60 de răniți.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.