Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să achite impozitul pe bunurile imobiliare până pe 30 iunie. Tot până la sfârşitul lunii, ei pot beneficia de reducere. Persoanele care nu-şi vor achita la timp datoriile la stat vor plăti penalităţi.

MDL

Foto: Evghenii Panasenco / sputnik.md

Persoanele care vor achita integral impozitul pe venit și impozitul funciar până la data de 30 iunie beneficiază de o reducere în mărime de 15% din suma total calculată.

„Acest drept îl au atât contribuabilii care dețin imobile simple, cât și cei care dețin imobile de lux. Persoanele care nu vor beneficia de acest drept până la data de 30 iunie pot să achite impozitul pentru bunurile imobiliare în părți egale, până la data de 15 august – prima parte și până la data de 15 octombrie, cea de-a doua parte. Cei care nu vor achita în termen impozitul pe bunurile imobiliare se vor alege cu o penalitate zilnică calculată din suma restantă a impozitului”, a menționat șefa Serviciului de presă a Serviciului Fiscal de Stat, Olga Baciu, potrivit trm.md.

Unii contribuabili lasă pentru ultimul moment efectuarea plăţilor, dar spun că încearcă să prindă reducerile. „O să ne străduim să achităm în termen. Mergem la oficiul poștal și achitam, totul e organizat, e comod, nu sunt probleme. Achităm permanent, e obligațiunea noastră de cetățean, însă sunt persoane care nu vor să plătească și aceștia trebuie să fie pedepsiți”, au spus câțiva contribuabili.

Pentru informații suplimentare, contribuabilii urmează să se adreseze la primăria, în raza căreia este amplasat bunul imobil. Banii de pe urma achitării impozitelor pentru bunurile imobiliare sunt transferaţi în bugetele locale. Anul trecut au fost acumulate 365 de milioane de lei. Tot din 2016 persoanele fizice care deţin un imobil cu o suprafaţă mai mare de 120 de metri pătraţi şi cu o valoare cadastrală mai mare de 1,5 milioane de lei plătesc un nou impozit.

Reclame