Președintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul rus Farit Muhameştin. Cei doi au făcut un schimb de opinii pe marginea unor subiecte din agenda relațiilor moldo-ruse.

Dodon_Muhametsin

Farit Muhameştin și Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„Am discutat modificarea legislației electorale în Moldova. L-am informat pe Ambasadorul Federației Ruse despre întrevederea pe care am avut-o cu deputaţii din partea Partidului Socialiştilor, care au declarat că sprijină în totalitate iniţiativa mea privind trecerea la sistemul electoral mixt, cu respectarea unor recomandări de ordin juridic ale Comisiei de la Veneția”, scrie Dodon pe Facebook.

În alt context, Dodon mai scrie că a vorbit cu Muhameştin despre vizita în R. Moldova a unei delegații numeroase din Rusia, săptămîna viitoare, cu scopul participării la acțiunile organizate cu prilejul aniversării a XX-a de la crearea PSRM. Potrivit șefului statului, din delegație vor face parte reprezentanți ai tuturor fracţiunilor Dumei de Stat din Federația Rusă. Totodată, pentru prima dată în R. Moldova va sosi o delegaţie a Asociaţiei „Delovaia Rossia”, din care vor face parte mai mulţi oameni de afaceri de succes din Rusia. Dodon menționează că businessmenii vor vizita cele mai mari întreprinderi moldoveneşti şi vor discuta pe marginea investiţiilor în economia moldovenească.

De asemenea, șeful statului susține că a făcut un schimb de opinii cu ambasadorul rus în privința reglementării diferendului transnistrean, în contextul ultimelor evenimente.

Reclame