Fracţiunea parlamentară a PLDM a depus astăzi, 21 iunie, o sesizare la Curtea Constituţională a Moldovei (CCM) privind controlul constituţionalităţii Hotărârii Parlamentului prin care a fost învestit cu încredere Guvernul Filip şi programul său de activitate.

PLDM

Foto: tribuna.md

O declaraţie în acest sens a fost făcută de deputatul liberal-democrat, Grigore Cobzac, într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Am solicitat Înaltei Curți controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului nr.1 din 20 ianuarie 2016 prin care a fost învestit cu încredere Guvernul Filip și programul său de activitate, exclusiv în partea ce ține de membrii Executivului asupra cărora există dubii rezonabile de contribuire la asigurarea viabilității schemei de export a «anabolizantelor» prin intermediul Î.S «Poșta Moldovei». Având în vedere că Parlamentul a încălcat atât procedura de verificare a integrității candidaților, cât și cea de învestire a Guvernului. Mai sunt și alte solicitări”, se arată în mesajul postat de deputatul liberal-democrat, citat de trm.md.

Potrivit lui Cobzac, sesizarea este, de fapt, ultimul instrument legal de a-i înlătura din înaltele funcții publice pe cei care au protejat schema cu „anabolizante”, fie prin acțiune, fie prin inacțiune.

Amintim că, pe 2 iunie, fracțiunea parlamentară a PLDM a anunțat despre inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Filip. Potrivit PLDM, moțiunea vine „în contextul implicării, acoperirii și lipsei acțiunilor de contracarare a traficului de substanțe anabolizante, prin intermediul ÎS «Poșta Moldovei».

Reclame