Nantoi: Proiectul statalității R. Moldova degradează

Proiectul statalității R. Moldova degradează. Respectiv: un proiect care se află în proces de degradare nu poate asigura incorporarea și integrarea locuitorilor din stânga Nistrului, bazate pe un set de valori proprii unui stat de drept democratic. Opinia aparține analistului politic Oazu Nantoi și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV.

Oazu Nantoi

Oazu Nantoi. Foto: tribuna.md

„Statul R. Moldova trebuie să fie capabil, să aibă voință politică și mobilizare suficientă pentru a se opune încercărilor Federației Ruse de a menține situația de status quo”, a declarat Oazu Nantoi în cadrul emisiunii.

Potrivit lui, clasa politică moldovenească nu este capabilă să urce la nivelul provocărilor legate de proiectul de reîntregire a R. Moldova și de soluționare a conflictului. „Clasa politică din R. Moldova se joacă de-a țara, mimând preocuparea pentru conflictul transnistrean. Unii asistă neputincioși la degradarea proiectului statalității R. Moldova, alții se grăbesc să mai scoată ceva profit din existența acestui regim separatist, care este business partener al politicienilor corupți de la Chișinău”, susține analistul.

Oazu Nantoi consideră că pentru soluționarea conflictului transnistrean cei de pe malul drept al Nistrului trebuie să devină cetățeni consolidați, cu gândire critică.

„Dacă vorbim despre soluționarea conflictului, apoi pe lângă controlul formal asupra acestui teritoriu, pe lângă faptul că nu se discută evacuarea potențialului rusesc de pe teritoriul Moldovei, nu se discută demilitarizarea acestei regiuni, noi trebuie să avem un program foarte clar și univoc de demontare a sechelelor acestui regim. Noi în stânga Nistrului trebuie să avem un program de «detransnistrizare», ca oamenii să fie ajutați să-și dea seama că trăiesc într-o capcană, că mințile lor au fost deformate de propaganda locală și că există altă realitate care se numește statul de drept democratic R. Moldova”, a spus analistul.

În opinia lui, renunțarea la raioanele de est ale R. Moldova ar înseamna o manifestare de impotență și de primitivism.

IPNCategorii:Actualitate, Politică, Transnistria

Etichete:, , ,

5 răspunsuri

 1. După ce acest nantoi a curvărit toate partidele politice, nu a realizat nimic pentru moldoveni, se mai expune pe un subiect important pentru Moldova ap sincer mii greață.

  Apreciază

 2. dai cu legea lustratiei!!! ca anume din cauza fosilelor ca Nantoi si degradeaza tara!

  Apreciază

 3. Ce fel de analist si persoana politica din tine la 70 ani. Pleaca acasasi nu veni cu asa cacaturi.

  Apreciază

 4. Și cine a dus la această degradare? Plahotniuc, pudelul lui Dodon și droaia de derbedei manipulați și mințiți pe banii oligarhului!

  Apreciază

 5. Dreptul la replică!!!

  N-a fost chiar constructiv, taică-tău când te-a făcut! Sigur n-a putut sări mai sus de mocirla strămoșească!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.