Magistraţii Judecătoriei Buiucani au prelungit joi, 22 iunie, mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului capitalei Dorin Chirtoacă cu încă 25 de zile.

Dorin Chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Dorin Chirtoacă a fost prezent la ședință şi a declarat jurnaliştilor că nu a făcut altceva decât să-şi exercite obligaţiile de serviciu.

„Nu am făcut niciun fel de trafic de influenţă şi nu am făcut altceva decât să îmi îndeplinesc obligaţiile, sper să pot convinge magistraţii de acest lucru”, a opinat Chirtoacă, potrivit Moldpres.

Primarul municipiului Chișinău a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii anticorupţie şi ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în dosarul parcărilor cu plată, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Tot astăzi, magistraţii aceleiaşi instanţe au prelungit mandatele de arest pe numele lui Igor Gamrețki, șefului Direcției generale transport și căi de comunicație a Primăriei Chișinău, fostului consilier municipal Ghenadie Ivașcenco și secretarului Consiliului Municipal, Valeriu Didencu.

Igor Gamrețki va rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, termenul de arest aplicat lui Ghenadie Ivașcenco a fost prelungit cu 25 de zile, iar Valeriu Didencu a fost transferat din izolator în arest la domiciliu, unde va sta 30 de zile.

Funcționarii Primăriei capitalei sunt cercetaţi în acelaşi dosar cu primarul Dorin Chirtoacă.

Reclame