Se aşteaptă vreme instabilă şi ploioasă

Vreme instabilă, însoţită de averse cu descărcări electrice şi vânt în rafale se aşteaptă în următoarele zile, izolat, pe teritoriul R. Moldova. Totodată, meteorologii nu exclud pe parcurs şi anunţarea unui Cod Galben de caniculă.

Ploi_umbrela

Foto: stirileprotv.ro

Solicitată de Moldpres, Natalia Golub, meteorolog în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), a informat că în următoarele 24 de ore pe teritoriul ţării sunt posibile ploi cu descărcări electrice, însoţite de vânt cu viteza de 15-20 metri pe secundă.

„Începând de mâine, temperaturile vor înregistra o uşoară descreştere, influenţată de un front de aer rece. Astfel, termometrele vor indica în perioada 23-25 iunie 13-18 grade Celsius noaptea şi 25-30 grade ziua. Ulterior, temperaturile se vor ridica, atingând ziua până la 35 de grade de căldură, însă vremea se va păstra instabilă, izolat cu ploi, vânt şi descărcări electrice”, a menţionat Natalia Golub.

Reprezentantul SHS a spus că, deocamdată, încă nu este vorba de anunţarea unui Cod Galben de caniculă, dar nu este exclus să fie stabilit în următoarele şapte zile.

În acelaşi timp, specialistul a precizat că prognozele meteorologice indică temperaturile la umbră, iar la soare acestea de regulă sunt mai mari cu 7-8 grade Celsius.

Întrebată dacă au temei informaţiile precum că vara din acest an ar putea fi cea mai secetoasă şi călduroasă din ultimii ani, Natalia Golub a răspuns că „nici o prognoză calificată nu poate oferi asemenea date”.

„Asemenea informaţii au un grad foarte scăzut de credibilitate. Cele mai concrete sunt prognozele pentru trei zile, cu o oarecare aproximaţie sunt şi cele pentru şapte zile, în rest este vorba doar de probabilităţi. Vara trecută s-a început secetos, dar s-a terminat cu vreme ploioasă, în acest an situaţia este inversă. Deci, nu este exclus că în unele regiuni vom avea vreme excesiv de călduroasă, dar nimic nu se poate de afirmat cu certitudine”, a subliniat pentru Moldpres specialistul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.