Procurorii cer patru ani și şase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, și aplicarea unei amenzi de 500 de unități convenționale pentru președintele Partidului „Casa Noastră Moldova”, Grigore Petrenco.

Grigore Petrenco

Grigore Petrenco. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Acesta, alături de alți șase colegi, este învinuit de organizarea dezordinilor în masă și opunerea rezistenței în faţa organelor de drept în timpul unui protest la Procuratura Generală organizat în septembrie 2015, transmite IPN.

Pentru patru învinuiți procurorii cer trei ani de închisoare fără amendă, iar pentru alți doi trei ani și jumătate, cu aplicarea amenzii de 500 de unități convenționale. În cadrul ședinței de judecată de vineri 23 iunie, judecătorii au dat citire conținutului actului de învinuire.

Grigore Petrenco a declarat presei după ședință că, alături de colegii săi, au solicitat un termen rezonabil de examinare a conținutului actului de învinuire. „Pledăm în continuare nevinovat”, a declarat Grigore Petrenco, calificând dosarul ca fiind politic.

Nicu Şendrea, procurorul care instrumentează dosarul grupului Petrenco, a declarat că infracțiunile incriminate celor șapte învinuiți sunt calificate ca fiind grave, comise cu intenție, de aici și solicitarea de a fi plasași în penitenciar de tip semiînchis.

Următoarea ședință este planificată pentru 28 iunie.

Reclame