Separatistul Krasnoselski: Lumea rusă reprezintă pentru Transnistria „nucleul cultural-istoric”

Lumea rusă reprezintă pentru Transnistria „nucleul cultural-istoric, care stă la baza identităţii poporului transnistrean”. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, în cadrul conferinţei internaţionale „Lumea rusă: prezent şi viitor”, care s-a desfăşurat recent la Moscova.

vadim-krasnoselski

Vadim Krasnoselski. Foto: kommersant.ru

Potrivit site-ului liderului separatist de la Tiraspol, citat de Infotag, în discursul său, intitulat „Rusia şi ruşii pe malurile Nistrului”, el a spus că „Transnistria şi Rusia au în comun o istorie multiseculară, aceeaşi limbă, aceeaşi cultură, aceleaşi valori morale, o credinţă ortodoxă”.

Krasnoselski a menţionat că „anume alegerea poporului transnistrean de a fi împreună cu Rusia a devenit motivul agresiunii militare din 1992 din partea Moldovei proromâne”.

Liderul separatist de la Tiraspol este convins că şi astăzi Transnistria se află „sub influenţa mai multor factori, provocaţi de confruntarea de interesele ale Occidentului şi Rusiei”.

„Sunt convins că încă nu e târziu pentru a zădărnici tendinţele negative de acutizare a conflictului şi pentru a preveni prăbuşirea în prăpastie. Pentru aceasta, la etapa actuală, poporul Transnistriei are nevoie de susţinerea întregii Lumi ruse”, a spus el.Categorii:Actualitate, Politică, Transnistria

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.