Speranțe noi pentru unioniști! Traian Băsescu, ales președinte de partid în R. Moldova

Ex-președintele României, Traian Băsescu, a fost ales în funcția de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), lansat de Anatol Șalaru, ex-ministru Apărării.

anatol-salaru_traian-basescu

Anatol Șalaru și Traian Băsescu. Foto: fb.com/anatol.salaru

La congresul extraordinar al partidului, care se desfășoară chiar în aceste momente, participă alături de Traian Băsescu și o delegație de 10 parlamentari români, senatori și deputați în Parlamentul României, scrie Deschide.md.

Partidul Unității Naționale a fost înregistrat săptămâna trecută la tribunal și este condus de fostul Ministru al Apărării din Moldova, Anatol Șălaru, care s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai mari susținători ai integrării în Nato a Moldovei. PUN își propune să devină principala forță de dreapta și să coaguleze în jurul său toate mișcările unioniste. Liderul său a declarat într-un interviu acordat presei moldovene, zilele trecute că formațiunea sa este „un partid românesc, unionist şi promovăm integrarea în spaţiul euro-atlantic. În acelaşi timp, împărtăşim valorile creștin-democrate: morala creştină, patriotism luminat, dreptate socială, solidaritate, subsidiaritate”.

Participarea lui Traian Băsescu la primul Congres al PUN va fi un semnal puternic transmis electoratului pro-unionist din Moldova, mai ales în contextual actual, când electoratul unionist este foarte disipat. Partidul Liberal din Moldova, care a fost principalul beneficiar al votului unionist, a dezamăgit în ultimii anii, ajungând la un scor de 2%. Mihai Ghimpu, președintele PL, nu a putut obține un scor mai mare de 2% în alegerile prezidențiale care au avut loc anul trecut.,deși în ultimii ani, electoratul pro-unionist din Moldova a crescut constant, ajungând la o cifră de peste 20%,

Băsescu are o cotă de simpatie foarte mare în Moldova, fiind apreciat pentru măsurile luate de-a lungul timpului, acordarea cetățeniei românești, bursele pentru studenții moldoveni, gazoductul Iași-Ungheni, dar și lobb-yul făcut de acesta la Bruxelles, în favoarea Moldovei și a primirii acesteia în UE.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.