După un seminar „reușit” cu audienții Institutului European de Studii Politice din Moldova, președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a formulat o „reflecție” pe care a publicat-o pe Facebook.

Viorel Cibotaru

Viorel Cibotaru. Foto: pldm.md

„Acum 3 ani, R. Moldova a semnat Acordul de Asociere, prin care s-a angajat să urmeze calea reformelor democratice, să respecte normele de drept și să beneficieze de toate oportunitățile oferite de UE. Acest eveniment istoric a fost precedat de o muncă enormă, de eforturi consolidate, atât pe plan intern, cât și la nivel internațional. Agenda europeană a fost și rămâne atu-ul PLDM. Am demarat proiectul european, am obținut susținerea partenerilor de dezvoltare pentru obiectivul de apropiere de standardele și valorile europene, am reușit să obținem regimul liberalizat de vize pentru ca oamenii să circule mai ușor în țările UE, am pornit reforme care într-un final urmăreau scopul ca cetățenii Republicii Moldova să trăiască bine în țara lor”, scrie Cibotaru.

„Chiar dacă astăzi țara noastră nu se mai pretează la sintagma «o istorie de succes» și are de lichidat nenumărate restanțe, mai ales la capitolul democrație și stat de drept, Acordul de Asociere cu UE este garanția că țara noastră nu se va întoarce în trecut, că vom merge înainte, oricâte obstacole nu am întâlni în cale. Identitatea noastră este europeană, poporul nostru merită un viitor european”, mai scrie liderul PLDM.

Menționăm că Vlad Filat, predecesorul lui Cibotaru la cârma PLDM, este periodic blamat în spațiul public pentru faptul că a compromis prin faptele sale de corupție vectorul proeuropean al R. Moldova, dezamăgind cetățenii care au votat PLDM.

Reclame