Site-ul Parlamentului de la Chișinău nu corespunde standardelor de transparență

Finalizarea lucrului asupra noii pagini web a Parlamentului a fost discutată la întrevederea de miercuri a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă a ONU și reprezentantă permanentă PNUD în R. Moldova.

Site_Parlament

Captură de ecran: parlament.md

Dafina Gercheva a solicitat teste adiționale de performanță pentru noua pagină web a Parlamentului, elaborată cu suportul PNUD Moldova. Asta după ce ultimele testări ale site-ului au demonstrat că produsul nu corespunde criteriilor de calitate stipulați în caietul de sarcini al proiectului.

La rândul său, Andrian Candu a amintit că, potrivit recomandărilor experților independenți angajați pentru acest proiect, pagina web în formula prezentată nu poate fi lansată la această oră.

Părțile au discutat mai multe soluții pentru situația creată. În urma consultărilor, s-a decis ca să fie contractată expertiză suplimentară pentru analiza și compararea cerințelor tehnice formulate de Parlament versus capacitatea paginii web elaborate. De asemenea, s-a stabilit că într-un termen restrâns urmează să fie prezentate soluții pentru lansarea unei pagini web funcționale a Legislativului.

Actualul site al Parlamentului a fost elaborat în anul 2009 și nu corespunde standardelor incluzive, de transparență și cooperare cu societatea, adoptate de Parlament. La finele anului 2014, PNUD Moldova a selectat prima companie care urma să creeze o nouă pagină web, pentru asigurarea unui acces mai bun pentru public la informațiile despre activitatea Parlamentului, inclusiv procesul legislativ și de control. Ulterior, a fost contractată o altă companie care urma să definitiveze proiectul până în mai curent.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Site-ul Parlamentului, disponibil și în limba rusă – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.