Nicolae Dabija despre un ucenic fidel al „ziaristul-asasin” Mihai Conţiu

O stafie se plimbă de vreo două decenii printre noi. Se strecoară ca o umbră de la o redacţie la alta, de la o adunare la alta, făcând-o pe băgătorul de seamă al mişcării unioniste, unde şi-a propus să facă ordine, scrie Nicolae Dabija în „Literatura și Arta”.

Nicolae Dabija

Nicolae Dabija. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Numele acestei stafii e Stafie Ion sau, de când ruşii i l-au periat, îşi zice Stafii (pluralul de la strigoi) sau Stafi Ion.

Acesta s-a mutat în capitala republicii din Transnistria bolşevizată şi cu concursul său, unde a predat cu mult zel Istoria URSS, cu Lenin, Stalin şi ceilalţi „eliberatori” mai multă vreme.

După ’92 şi-a schimbat direcţia vieţii şi s-a făcut chişinăuian şi „unionist”.

A fost autor permanent la cea mai odioasă publicaţie antiromânească din toate timpurile, „Moldova suverană”, ucenic fidel al lui Mihai Conţiu, ziaristul-asasin care trebuie să se mândrească cu faptul că două dintre jertfele sale – Grigore Vieru şi Constantin Tănase – au fost unicele din perioada de după independenţă la înmormântarea cărora a fost decretat doliu naţional pe teritoriul întregii republici (despre Constantin Tănase acest mercenar de presă publicase un articol denigrator chiar în ziua înmormântării acestuia).

Stafia scrie linguşitor despre învăţătorul său: „Acest ziarist merită să fie stimat pentru faptul că constată şi critică fapte, situaţii, atitudini reale, considerate subiecte tabu de aşa-zisa presă independentă / democrată / naţională din R.M.”, rămânând „credincios numelui său, calităţii sale de român de viţă veche” (Ion Stafi „Spovedaniile Basarabiei”, Ed. Panfilius, pag. 286).Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , ,

4 răspunsuri

 1. Băi, moșnege acadebâc! Cum faci tu bani țopăind la hora lui Plahotniuc pentru votul nominal, așa și prostălanul ăsta face și el bani. Problema-i aceea că tu ești acadabâc, iar ăsta-i un simplu student cui restanțe, vai de capul lui. Apropo, cu caftanul de acadebâc ai făcut ceea ce-ți sugera lumea?

  Apreciază

 2. Nicolae Dabija este el însuși un ucenic fidel al „ziaristului-asasin” Mihai Conţiu, dar nu numai. Mai este cel mai bun ucenuc al profesorului Petru Bogatu! Ha! Ha! Ha! O să cădeți în fund, când o să aflați ce suirprize ne mai pregătește „academicianul” Nicolae Dabija!

  Apreciază

 3. Da nu numai moșneagului academician Nicolae Dabija îi plac tare banii. Nora răposatului luptător pentru alfabetul latin în Basarabia Valentin Mândâcanu, băbuța de 63 de ani Alocica Mândâcanu-Mutelică a fost încorporată în brigada votului nominal a oligarhului Vlad Plahotniuc pentru o sumă de bani enormă. Astfel, băbuța Alocica Mândâcanu-Mutelică, domiciliată în Monreal și-a înmulțit considerabil venitule familiei pe seama nevoilor noastre moldovenești. Valentin Mândâcanu trebue să se răsucească în mormânt, când aude discursurile norei sale pe televiziunile oligarhului Vlad Plahotniuc.

  Apreciază

 4. Felicitâri moșneagului câcăcios serptuagenar Nicolae Dabija! Va fi iar deputat. Își va umple torba cu cârniță de iepure și o va digera liniștit în fotoliul comod de deputat, beșindu-se din când în când. Aclimatizatoarele din parlament lucrează bine, așa că va dormi acolo liniștit. Principalul să nu uite să ridice mâna, când îl va ghionti cineva din gașca lui Plahotniuc! Dar totuși nu trebue să se relaxeze chiar cu totul. Dacă-l apucă pânticăria și nu dovedește să alerge până la WC a rupt cuiul. Așa că-ți merge bine „academiciene”, dar totuși fii atent!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.