De astăzi, 1 iulie, pe drumurile publice din dreapta Nistrului nu se mai poate circula cu mașini înmatriculate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender. Interdicția se aplică pentru conducătorii auto care dețin permise de conducere moldovenești și domiciliază în dreapta Nistrului.

Numere transnistrene_auto

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Prin derogare, circulația respectivelor autovehicule se permite în cazul în care acestea sunt în proprietatea agenților economici din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender și dacă conducătorii de autovehicule sunt angajați ai acestora.

În celelalte cazuri, mașinile cu numere transnistrene conduse de șoferi domiciliați în dreapta Nistrului vor fi evacuate la parcarea specială sau la parcarea celei mai apropiate subdiviziuni de poliție.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a declarat că vehiculul parcat la stația specială se restituie proprietarului, posesorului sau reprezentantului legal imediat după înlăturarea temeiurilor pentru aducerea la parcare. Cheltuielile de aducere și staționare a vehiculului la parcare sunt suportate de contravenient.

În ultimele șase luni, posesorii automobilelor înmatriculate peste hotare sau în stânga Nistrului, indiferent de termenul de exploatare, au putut plasa  vehiculele sub regimul vamal de import al Republicii Moldova cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2016.

IPN

Reclame