Asociația Obștească „Moldova mea” va monitoriza declarațiile din spațiul public și îi va acționa în judecată pe cei care atentează la onoarea și demnitatea președintelui R. Moldova.

Fiodor Ghelici

Fiodor Ghelici. Foto: publika.md

Într-o conferință de presă la IPN, liderul Asociației, Fiodor Ghelici, a declarat că președintele R. Moldova este ales de popor, iar ofensele la adresa acestuia sunt ofense la adresa cetățenilor.

O primă acțiune a Asociației „Moldova mea” este pregătirea unui demers către Procuratura Generală prin care solicită ca fostul președinte român, Traian Băsescu, să fie tras la răspundere pentru declarațiile la adresa lui Igor Dodon făcute la congresul Partidului Unității Naționale. Cum vor fi calificate aceste declarații rămâne la discreția organelor de drept, a menționat Fiodor Ghelici.

Activistul a ținut să menționeze că nu-și amintește ca vreodată cineva din oficialii moldoveni să-și fi permis vreo ofensă la adresa fostului președinte român. În același context, Fiodor Ghelici s-a referit și la declarațiile primarului de Bălți Renato Usatîi, care se află în Federația Rusă și care ar fi vorbit urât despre președinte.

Potrivit lui Ghelici, alegătorii au dreptul să întrebe președintele despre cum sunt îndeplinite promisiunile lansate în campania electorală. Însă mesajele nu trebuie să fie ofensatorii sau batjocoritoare.

Reclame