Pavel Filip: Trebuie să avem o comunicare directă cu instituțiile europene

Evoluțiile înregistrate în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, precum și concluziile discuțiilor purtate cu oficialii europeni în ultima perioadă au fost prezentate în cadrul ședinței Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană (CGIE), prezidată de premierul Pavel Filip.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

În debutul ședinței, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a spus că până la sfârșitul lunii iulie urmează să fie publicat Raportul privind realizarea Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE în primul semestru al anului curent. În context, Pavel Filip a solicitat autorităților să se mobilizeze pentru a îndeplini în timp acțiunile stabilite.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a subliniat importanţa comunicării între autoritățile Republicii Moldova și instituțiile europene.

„Am descoperit foarte multe neadevăruri care au la bază informații care sunt interpretate la Bruxelles. De aceea, dincolo de munca pe care o facem, trebuie să avem grijă ca să avem și o comunicare directă”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, în cadrul ședinței, au fost prezentate informații privind reuniunile în formatul RM-UE organizate recent la Chișinău. Printre acestea: reuniunea Dialogului RM-UE în domeniul drepturilor omului, ședința Subcomitetului de Asociere RM-UE pentru libertate, securitate şi justiţie, precum și reuniunea Subcomitetului de Asociere RM-UE pentru măsuri sanitare şi fitosanitare. În cadrul acestora, a fost remarcat progresul înregistrat de țara noastră în implementarea angajamentelor asumate și trasate obiectivele pentru perioada următoare.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

 1. Dacă lucrurile vor continua tot așa sunt sigur că UE va susține Moldova și pe viitor în toate planurile de reformare atît la nivel local cît și central!

  Apreciază

  • Deja aceasta s e vede, și observa ca guvernul actual a facut in 2 ani lucruri mari ce nu nu a putut sa face celalealte guvernari in anui buni de la independența in coace.

   Apreciază

 2. Indepliniti si a doua foaie de parcurs pe care v-ati asumat-o, si poate v-om iesi de sub monitorizarea UE si se va trece la etapa de discutii care sa dea nasterela noi parteneriate

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s