Gunoiul din Chişinău, dus din nou la Ţânţăreni

Regia municipală Autosalubritate reia de astăzi evacuarea deşeurilor din Chişinău şi le va depozita pe poligonul de la Țânțăreni, Anenii Noi. Șeful Direcției relații publice a Primăriei municipiului Chişinău, Vadim Brânzaniuc, a declarat pentru IPN, că aceasta este decizia Consiliului local Ţânţăreni, din 5 iulie. Potrivit lui Vadim Brânzaniuc, aleşii locali au acceptat propunerile municipalităţii pentru a permite depozitarea în continuare a gunoiului la Ţânţăreni.

Gunoi_Chisinau

Foto: fb.com

Consiliul municipal Chişinău a aprobat în ședința din 4 iulie alocarea a 39 de milioane de lei pentru amenajarea suplimentară a poligonului de la Ţânţăreni, pentru efectuarea unor lucrări de dezvoltare în localitate și pentru acordarea compensațiilor pentru prejudiciul adus locuitorilor.

Problema gunoiului neevacuat în oraşul Chişinău a apărut la 5 iunie, după ce locuitorii comunei Bubuieci au blocat pentru două zile accesul camioanelor Regiei „Autosalubritate” spre groapa de gunoi din localitate. Locuitorii satului cer din luna martie autorităţilor capitalei să nu mai ducă deşeurile municipale în preajma lor.

Anterior, deșeurile erau transportate la poligonul din Țânțăreni, însă, şi acolo, ca urmare a opunerii cetățenilor, în calitate de soluție temporară, s-a decis ca deșeurile să fie duse la Mina Purcel, din strada Uzinelor, în aproprierea comunei Bubuieci.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.