Contrabandă cu peste opt tone de metale feroase

Oamenii legii și vameșii au stopat joi, 6 iulie, pe teritoriul postului vamal Sculeni un autocamion, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 45 de ani, domiciliat în municipiul Chişinău.

Contrabanda_metale

Foto: politia.md

În urma verificărilor au fost depistate și ridicate peste 8000 kg de resturi şi deşeuri de metale feroase, dintre care 3000 kg de metale fiind declarate, iar celelalte 5000 kg fiind tăinuite de reprezentanții firmei. Totodată, suspecții au efectuat o tentativă de export ilegal prin metoda includerii în documentele vamale a datelor neveridice privind categoria, tipul și cantitatea mărfii.

Ca urmare a investigațiilor petrecute de către forțele de odine s-a stabilit că marfa aparţinea unei întreprinderi cu capital strain, fondator fiind un cetățean italian. Metalul era transportat din orașul Ungheni, destinat pentru a fi exportat prin contrabandă în România.

Metalul a fost depozitat pentru păstrare la o întreprindere specializată în acest domeniu. Ulterior, va fi efectuată expertiza pentru a stabili tipul şi valoarea mărfii.

În prezent, fondatorul firmei se eschivează de organele de drept și de răspunderea penală, părăsind R. Moldova.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de contrabandă se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s