Nicolae Dabija: „Prezidentul” Dodon se pregăteşte de război

Nicolae Dabija
Nicolae Dabija. Foto: opiniateleormanului.ro

Dodon se pregăteşte de război.

De unul contra propriului popor.

Şi dacă războiul din Ucraina se intitulează Donbas, al nostru se numeşte Dodonbas. 

Nu e zi în care acest individ să nu atace valorile naţionale, nu e oră în care să nu ne ameninţe cu „…o să vedeţi voi!”, cu Putin şi federalizarea.

El e setos de sânge. De putere. De bani.

A declarat recent că va repara clădirea Preşedinţiei, cu cheltuielile necesare de peste 100 de milioane de lei, că va desfăşura referendumul  din toamnă pe care şi-l doreşte, care costă alte 75 de milioane, că îşi va reconstrui vilele de la Condriţa şi Holercani pentru alte câteva milioane de euro, cu bani din… Bahamas.

Reclame

Bahamas e un arhipelag de insule din Marea Caraibilor care l-a ajutat pe Dodon cu câteva zeci de milioane de euro ca să câştige alegerile prezidenţiale, cel mai sărac stătuleţ din America Latină cheltuind cu acest anonim câteva bugete anuale.

E clar că Bahamas este un intermediar pentru bani ruseşti, care se investesc în acest bufon, cu scopul de a subjuga Republica Moldova Federaţiei Ruse.

Bufonul, care e responsabil de securitatea Republicii Moldova, a protestat atunci când, acum o lună, Guvernul Republicii Moldova (unica faptă curajoasă a acestuia din ultimii 25 de ani!) a expulzat cinci diplomaţi ruşi. De ce?

Pentru că cei cinci „diplomaţi” (militari cu paşapoarte diplomatice) pregăteau scenariul unui război asemănător celui din Ucraina, pentru Republica Moldova. Tot ei racolau cetăţeni de-ai Republicii Moldova pentru luptele din Donbas.

Ştiam de Detaşamentul Găgăuz: vreo 50 de găgăuzi din UTA Găgăuzia racolaţi de aceşti neprieteni ai Republicii Moldova, de Detaşamentul cazacilor transnistrieni, dar recent „Tinerii Moldovei” mi-au arătat pe internet imaginile mai multor membri ai Gărzii Populare din timpul mitingurilor Platformei DA (care i-au bătut şi scos din Piaţa Marii Adunări Naţionale pe unioniştii ce adunau semnături pentru Reunirea cu Ţara), care luptă în aceste zile de partea separatiştilor în războiul din estul Ucrainei. Unui dintre cei mai agresivi care i-au pumnit atunci pe tineri, Igor Matcovschi, la 28 iunie a fost ucis în războiul din Donbas de către organele de ordine din Ucraina.

Cei cinci „diplomaţi” pregătiseră un scenariu în care să implice militar Transnistria, de fapt Armata a 14-a, care urma să atace fulgerător Republica Moldova, invocând un pretext oarecare, şi să ocupe în câteva ore Chişinăul, cu Parlamentul, Guvernul şi celelalte instituţii ale statului, pentru ca, în frunte cu „pacifistul” Dodon, să anexeze pentru totdeauna Republica Moldova la Federaţia Rusă.

Cei cinci „diplomaţi”, care îl consultau pe Dodon, contau şi pe forţe din interior, care i-ar fi ajutat să câştige războiul fulger.


Nicolae Dabija: Dodon pregătește R. Moldova de război


Desigur că I. Dodon cunoştea aceste planuri şi-n loc să le developeze, el condamnă forţele de ordine pentru că au curmat conflictul militar din faşă.

Recent la 27 iunie la Holercani pe malul Nistrului, Dodon a avut o întâlnire cu ziarişti din Transnistria şi câţiva (obedienţi) din Republica Moldova, cărora le-a promis că ne va vinde pentru o tipsie de linte.

Ce are de gând „prezidentul”?

Va federaliza republica. Aceasta va avea trei subiecţi: Moldova, Transnistria şi Găgăuzia.

– De ce numai trei?, a întrebat un ziarist rus.

Dodon a zâmbit, semn că se mai gândeşte. Fiind posibil ca, pe viitor, să devină republici: Bălţiul, Cahulul, Soroca, Taraclia şi – de ce nu? – Scroafa (un sat de ucraineni din raionul Anenii-Noi).

Argumentul  lui a fost următorul: în felul acesta vom garanta faptul că Republica Moldova nu va dispărea niciodată ca stat.

Dar ce înseamnă federaţie?

E o uniune de state, care devin subiecte de drept internaţional, convenind să facă parte dintr-o formaţiune statală, dar care se pot separa oricând.

Afară de Republica Moldova oricare dintre ele – acordându-li-se statutul de subiect statal – se poate detaşa după „federalizare” şi să-şi declare „independenţa”.

E exact ce-şi doreşte Transnistria.

Iar, mai nou, şi UTA Gagauz Yeri, care de la o vreme îşi spune simplu: Găgăuzia, parcă ar fi ea însăşi o ţară.

R. Moldova va deveni o ţărişoară alcătuită din mai multe „ţări”.

Limba rusă va fi limba oficială a statului.

Limba „moldovenească” va trece la „chiriliţă” (la alfabetul rus). Toate cărţile vor fi arse, ca-n 1938 la Tiraspol şi-n 1940 dincoace de Nistru.

Armata a 14-a va căpăta statut de Armată Naţională a Republicii Moldova. Datoriile de circa 7 miliarde de dolari către concernul rusesc „Gazprom” ale transnistrenilor le vom plăti noi.

Dar şi alte datorii, care constau din alte miliarde de dolari.

V. Krasnoselski va fi vicepreşedinte al Republicii Federative Moldoveneşti. (Dodon a promis că va face în acest sens modificări în Constituţie.)

Transnistria îşi va muta capitala la Chişinău. Ea însăşi lăţindu-se până la Prut.

Cel puţin acestea au fost condiţiile „împăcării”, oferite de Dodon sau înaintate de ziariştii ruşi şi acceptate de acesta.

Cu alte cuvinte, ni se propune să renunţăm la Libertate, Independenţă, Limbă, Identitate, Adevăr, în schimbul Armatei a 14-a şi al Transnistriei rusificate.

Nu e oare un preţ prea scump pe care urmează să-l plătim?

Moldovenii vor deveni în patria moşilor şi strămoşilor lor oameni de categorie inferioară.

Cine va vorbi „moldoveneşte” cu un rus sau un găgăuz va fi pedepsit, ca în vremurile de după război.

Unioniştii, a promis Dodon, vor face închisoare. Dar, declarându-se unionişti peste 40% din totalul populaţiei, îi vor ajunge oare închisori pentru toţi?

Aici, ne dă el de înţeles, îi va veni în ajutor Putin, care îi va pune la dispoziţie penitenciarele de pe întinsurile marii Rusii, în care au stat bunicii şi părinţii noştri.

Dodonul vrea să ne smulgă din contextul european în care am încercat să revenim şi să ne mute în Asia, lângă Kârgâzstan şi Tadjikistan, cele mai sărace (sărăcite, ca şi noi, de ruşi) din lume, cu salarii medii de 14 şi, respectiv, 15 euro.

El ne vrea slugi la ruşi.

Şi nu doar pe noi, ci şi pe copiii, pe nepoţii şi strănepoţii noştri.

Scopul acestui „patriot” al Crimeei anexate de Kremlin este să facă din Republica Moldova, aşa cum i-a promis lui Putin, o Transnistrie ce s-ar întinde până la Prut, adică până în inima Europei şi care ar ameninţa zilnic România şi NATO.

Tot preşedintele Republicii Moldova, ajuns acolo prin fraudă, ne sfătuieşte, că, dacă nu dorim conflicte etnice, să ne dezicem de limba noastră şi să vorbim cu toţii doar ruseşte şi găgăuzeşte.

De ce nu şi limba lui Fâsu, bunicul său fierar din Pârjolteni?

Evident că acest lacheu al lui Putin, prezintă un pericol social.

Şi dacă în 2016 marele patriot Ion Ungureanu propusese ca Vlad Bătrâncea, cel care ne rupsese harta în Parlamentul Republicii Moldova, să fie numit Ticălosul Anului, atunci Igor Dodon, „prezidentul” care pregăteşte un Donbas – Dodondasul său –, în Republica Moldova, merită pe deplin acest titlu pentru anul 2017.

Nicolae Dabija, Literatura și ArtaCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

6 răspunsuri

 1. Tovarășe „academician”! După țopăitul în hora votului nominal a lui Plahotniuc ai exact atâta credibilitate cât țigănușul cela plagiator. Pentru mine pur și simplu nu exiști!

  Apreciază

  • cum!? acest om a pledat pentru uninominal!? atunci sa stiti ca suntem unde meritam….!!!si nu avem nimic–nu stiu pe cine vor gasi romanii aici!!! atita rusine, atita timp….ce orbie? ce pacat a cazut pe acest petec de pamint!? de cine si pentru ce suntem blestemati!!! am fost drept cind am declarat ca nu avem clasa de elita intelectuala, ci doar ca Duca, Voronin, Dodon, samd……ce merita acesti oameni sau noi!? ne mai miram cum voteaza plebeii! sau ei poate drept fac? sa-i nimiceasca pe acesti susnumiti doar in asa fel–-aducind mai dobitoci ca ei la putere…….

   Apreciază

 2. Chiar ești atât de debil dle academician, că nu înțelegi că Dodon este păpușa lui Plahotniuc? La alegerile președințiale Plahotniuc l-a susținut cu toată puterea holdingului lui!

  Apreciază

 3. O mie și unul

  O mie și unul de Plahotniuci
  Ce pasc din libertate, tuluci,
  Pe o mie și una toloace
  Făcute din umbră, găoace.

  O mie și unul de Dodoni
  Din obscur, trimiși démoni,
  Cu o mie și una de zâne
  Trăgând din carabine, în mâine.

  O mie și unul de bachenbarzi
  Ai răului din umbră barzi,
  Și o mie și una lebede
  Înfulecate toate repede.

  Și doar o singură libertate
  În lanțuri, pe moarte,
  Și nu mai vorbiți în șoapte
  Cât nu-i cu totul noapte.

  Apreciază

 4. cum!? acest om a pledat pentru uninominal!? atunci sa stiti ca suntem unde meritam….!!!si nu avem nimic–nu stiu pe cine vor gasi romanii aici!!! atita rusine, atita timp….ce orbie? ce pacat a cazut pe acest petec de pamint!? de cine si pentru ce suntem blestemati!!! am fost drept cind am declarat ca nu avem clasa de elita intelectuala, ci doar ca Duca, Voronin, Dodon, samd……ce merita acesti oameni sau noi!? ne mai miram cum voteaza plebeii! sau ei poate drept fac? sa-i nimiceasca pe acesti susnumiti doar in asa fel–-aducind mai dobitoci ca ei la putere…….

  Apreciază

Trackback-uri

 1. Nicolae Dabija: „Prezidentul” Dodon se pregăteşte de război – Birfe.xyz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.