Semnăturile contra lui Chirtoacă, depuse la Judecătoria Buiucani

Organizarea referendumului pentru demiterea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, este tot mai aproape. Grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea edilului Chirtoacă a depus vineri semnăturile şi documentele la Judecătoria sectorului Buiucani.

Dorin Chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Potrivit deputatului socialist, Vlad Batrîncea, membrii grupului de inițiativă s-ar fi confruntat cu mai multe probleme în procesul de colectare a semnăturilor.

„Ne-am confruntat cu un comportament inadecvat din partea Primăriei Chișinău, ne-am ciocnit cu situații când colectorii noștri au fost intimidați. Au fost intimidați și angajații structurilor municipale care au vrut să semneze. Totodată, primarii din unele suburbii, în mare parte din partea PL, au refuzat să avizeze listele. Vom sesiza Procuratura Generală pentru ca acești funcționari să răspundă conform legii”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea după depunerea semnăturilor la Judecătoria sectorului Buiucani, potrivit trm.md.

Magistrații de la Judecătoria Buiucani vor avea la dispoziție 15 zile pentru a verifica semnăturile colectate. Ulterior, documentele vor fi trimise Comisiei Electorale Centrale, care va stabili data desfășurării referendumului local.

Potrivit Codului electoral, pentru inițierea unui referendum local sunt necesare semnăturile a cel puțin zece la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot cu domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale respective.

Menționăm că edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată. Primarul se află în arest la domiciliu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s