Ar putea fi obligaţi să selecteze deşeurile după un anumit cod. Despre cine e vorba

Agenţii economici ar putea fi obligaţi să selecteze deşeurile după un anumit cod. Potrivit trm.md, un proiect în acest sens a fost elaborat de Ministerul Mediului şi supus dezbaterilor publice.

Gunoi_Chisinau

Chișinău. Foto: fb.com

Dacă proiectul va fi aprobat, începând cu anul 2018, agenţii economici vor trebui să creeze condiţii de management durabil al deşeurilor, dar şi să elaboreze rapoarte detaliate, pe care le vor remite ministerului de resort. Potrivit autorităţilor, astfel va fi monitorizată mai bine situaţia din domeniu, dar şi identificate soluţii pentru reciclarea anumitor tipuri de deşeuri în ţară.

În prezent, legislația naţională nu conține o listă detaliată a deșeurilor, inclusiv a celor periculoase. Prin elaborarea unui cadru legal nou, vor fi create condițiile necesare pentru o evidență a categoriilor de deșeuri și raportarea corectă în privința acestora. Astfel că odată cu aprobarea noilor prevederi, fiecare deşeu va avea codul său.

„Obiectivul nostru este să promovăm cultura reciclării şi colectării selective. Am început cu colectarea deşeurilor echipamentelor electrice şi electronice, sunt depozitate temporar şi depozitate pe categorii, ulterior transmise la fabrica parteneră din România”, a declarat Iulian Gamureac, preşedintele Asociaţiei pentru Reciclarea Deşeurilor, potrivit sursei citate.

Autorităţile speră că în viitor, dispunând de date clare despre cantitatea şi natura deşeurilor, vor putea dezvolta şi o industrie de reciclare a deşeurilor.

Legea cu privire la deşeuri a fost aprobată de Parlament în vara anului trecut. Documentul prevede un nou sistem de management al deşeurilor.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.