Premierul Pavel Filip și ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, au trecut astăzi în revistă principalele evoluţii ale dialogului dintre R. Moldova şi partenerii de dezvoltare, discutând totodată și despre implementarea reformelor.

Filip_Pettit

Foto: gov.md

În context, premierul Filip a comunicat diplomatului american despre rezultatele acţiunilor Guvernului, referindu-se la reforma regulatorie, a sistemului de pensii, în domeniul sănătăţii şi sistemul judiciar.

„Guvernul pe care îl conduc s-a angajat să facă reforme pentru cetăţeni şi pentru a transforma R. Moldova într-o ţară la standarde europene, având la bază angajamentele asumate prin Foaia de parcurs cu Uniunea Europeană și prin Acordul cu Fondul Monetar Internațional”, a declarat Pavel Filip. De asemenea, premierul a mulţumit pentru suportul constant oferit de SUA.

La rândul său, diplomatul american a încurajat Guvernul de la Chișinău să continue implementarea reformelor într-un mod robust, chiar dacă rezultatele acestora se resimt în timp. De asemenea, James Pettit a remarcat că SUA promovează respectarea valorilor democratice şi are ca scop să ajute R. Moldova să avanseze.

Reclame