În municipiul Chişinău va apărea o staţie de compostare a deşeurilor vegetale. Un proiect în acest sens a fost elaborat de Direcţia municipală locativ-comunală şi actualmente se află la etapa de avizare. Declaraţia a fost făcută de şeful secţiei amenajare şi salubrizare din cadrul Direcţiei, Vasile Efros, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, transmite IPN.

crengi uscate

Foto: jurnal.md

Potrivit lui, anul curent Direcției locativ-comunale i s-a alocat șase hectare de teren pentru a organiza o stație de compostare a deșeurilor vegetale. Stația de compostare va fi dotată cu trei utilaje care vor costa până la 800 de mii de euro.

În contextul incendiului izbucnit la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în sectorul Buiucani din capitală, Vasile Efros a declarat că managementul și viziunea Spațiilor Verzi din capitală trebuie schimbate.

„În ultimii ani nu au fost suficienți bani investiți mai ales în ceea ce ține de echipamentele pe care ar fi trebuit să le aibă colegii de la «Spații Verzi»”, a spus Vasile Efros.

Un incendiu de proporții a izbucnit în seara de 9 iunie la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în sectorul Buiucani din capitală. Potrivit datelor preliminare ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, flăcările au cuprins suprafața de trei hectare din cele cinci cu crengi uscate depozitate pe un teren între Șoseaua Balcani și strada Pietrarilor.

Reclame