Șeful statului, pro-rusul Igor Dodon, pledează pentru lichidarea grădinițelor ruse din R. Moldova. Dodon a acceptat încă pe 31 ianuarie 2013 să fie trecut în rândul celor 180 de membri ai grupului public „Nu vrem grădinițe ruse!”, administrat pe Facebook de către unionistul Vitalie Lisnic.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: Moroslav Rotari / sputnik.md

Dodon a fost adăugat în grupul celor care nu vor grăsinițe ruse în R. Moldova pe 31 ianuarie 2013, pe când era liderul PSRM. În prezent, acesta continuă să facă parte din resprectivul grup deja în calitate de președinte de republică.

Într-o însemnare ce datează cu ziua când Dodon s-a alăturat cauzei, Lisnic, „ideologul” grupului, a scris:

„Întrebare către politicieni! Explicați-mi și mie cine știe! De ce avem nevoie de gradinițe rusești? Noi ce, special vrem să creștem și să educăm minorități naționale? Când copilul abia începe a vorbi, de ce să nu-l integrăm direct în societate? Bine, părinții lor sunt bătrâni de acu pentru a învăța limba de Stat, dar lor, copiilor, de ce le băgați rusa? Rusa ei oricum o vorbesc în familie. Nu ucideți viitorul copiilor! P.S. O gradiniță rusă las-să fie! Pentru cei principiali. Nu dorim să se încalce drepturile omului (dar să fie undeva pe la Poșta Veche”.

Captură de ecran: fb.com / Nu vrem grădinițe ruse!

Reclame