Trump: „S-ar putea întâmpla ceva” legat de acordul de la Paris

Președintele american, Donald Trump, a afirmat joi, în cursul unei conferințe de presă comune cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că „s-ar putea întâmpla ceva” în legătură cu acordul de la Paris, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Donald Trump

Donald Trump. Foto: time.com

„S-ar putea întâmpla ceva legat de acordul de la Paris”, a spus Donald Trump imediat după ce a reafirmat că relația sa cu Emmanuel Macron este „foarte bună”.

Să vedem ce se întâmplă”, a adăugat el, la șase săptămâni după ce a anunțat că Statele Unite intenționează să se retragă din Tratatul semnat în 2015.

Mai devreme, șeful statului francez afirmase că respectă decizia președintelui american de a retrage Statele Unite din acest acord, „un progres internațional major”, față de care el „rămâne atașat”.

„Respect decizia președintelui Trump. Gândirea și acțiunea sa sunt adecvate și corespunzătoare cu angajamentele sale din campanie. În ce mă privește, rămân atașat față de acordul de la Paris și dorinței mele de a continua cadrul acestui acord”, a spus Emmanuel Macron.

„Sunt în dezacord cu modul în care citim acordul de la Paris (…) Asta trebuie să afecteze, să împiedice însă discuțiile pe care le avem legat de toate celelalte subiecte? Absolut nu, în niciun caz”, a insistat el.

„Dorința mea este de a continua discuția cu Statele Unite ale Americii și președintele Trump despre acest subiect care este extrem de important”, a subliniat șeful statului francez.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.