Liderul PL, Mihai Ghimpu, critică dur decizia magistraților prin care a fost dispusă arestarea la domiciliu a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, pentru ca „organul de urmărire penală să efectueze toate acțiunile de urmărire penală în vedere acumulării probelor”.

mihai-ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: fb.com / Mihai Ghimpu

„«Lupta cu corupția»: Arestăm, probe să acumulăm. De frica lui Dumnezeu, de libertatea și viața omului, de frica societății, de prezumția nevinovăției, nici vorbă. Important să îndeplinim comanda, că altfel zburăm din funcție și posibil nu doar din funcție.

* * *

Să vezi și să nu crezi, dar e scris cu penița!
Probe, nu! Avocați, nu! Coooomandă, da! Istoria demonstrează că comanda mai devreme sau mai târziu ajunge și la cei care astăzi o execută.

Bună dimineața, democrație/«democrați și europeni»”, a scris Ghimpu pe Facebook, citându-l totodată pe Jacinto Benavente, care spunea că „Dictatorii pot schimba legile, dar nu şi deprinderile”.

Precizăm că primarul Dorin Chirtoacă va continua să se afle în arest la domiciliu. Vineri, 14 iulie, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chişinău a prelungit termenul cu încă 25 de zile. Chirtoacă se declară nevinovat şi califică dosarul său drept campanie de denigrare. Pe de altă parte, procurorul de caz susţine că pe 12 iulie a înaintat edilului încă un capăt de acuzare. Astfel, Chirtoacă este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în proporţii deosebit de mari.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai. Ulterior, pe 26 mai, a fost plasat în arest la domiciliu.

Reclame