O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ben Kelmanson, va efectua o vizită la Chișinău în perioada 17-21 iulie. Potrivit unui comunicat al Reprezentanței permanente a FMI în R. Moldova, citat de trm.md, aceasta va fi o vizită de lucru, nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI.

FMI

Foto: reuters.com

„Scopul vizitei este informarea cu privire la situația macroeconomică și discutarea politicii bugetar-fiscale, politicii monetare și altor politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizate pentru toamna anului curent”, se menționează în comunicat.

Totodată, Reprezentanța mai precizează că la finele acestei misiuni nu va fi emisă o declarație privind concluziile făcute în urma vizitei. „Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI”, se inducă în comunicatul citat.

O misiune de evaluare este preconizată pentru această toamnă. Este de menţionat că R. Moldova a semnat un nou program cu FMI în noiembrie 2016. Atunci, Consiliul de Directori al FMI a aprobat pentru R. Moldova un program de finanţare de peste 178 de milioane de dolari, dintre care 35 de milioane au fost deja debursate.

Reclame