În Penitenciarul nr. 6 din Soroca, efectele negative ale privării de libertate sunt diminuate cu ajutorul lecturii şi întrecerilor sportive. Deţinuţii spun că în aşa fel nu se simt izolaţi de societate.

Puscarie_gratii

Foto: ziarmm.ro

Pentru deţinuţii din Penitenciarul nr. 6 din Soroca biblioteca este un adevărat loc de refugiu, scrie trm.md. Timpul petrecut asupra cărţilor trece mai repede. Şi pentru că tot mai mulţi deţinuți și-au dezvoltat în ultimul timp pasiunea pentru citit, angajații  instituției și-au făcut un obicei de a completa biblioteca cu volume noi, donând din cărțile pe care le au acasă. Astfel biblioteca s-a îmbogățit în ultimul timp cu 500 de exemplare noi.

„Literatura este un lucru important în viața noastră, ne ajută să ne păstrăm buna dispoziție și astfel nu ne simțim izolați de societate”, a spus un deținut.

Pe lângă dezvoltarea intelectuală, deținuții mai au posibilitatea să-și dezvolte şi condiţia fizică. Întrecerile sportive sunt organizate des în această instituţie, urmărindu-se prin aceasta dezvoltarea spiritului de echipă, creşterea nivelului de responsabilitate şi disciplină.

De această dată a fost organizată o întrecere de arm-wrestling, iar câștigătorii au primit diplome din partea conducerii penitenciarului.

În prezent, în penitenciarul din Soroca își ispășesc pedeapsa 840 de condamnați.

Reclame