Primarul general Dorin Chirtoacă, în timp ce se află în arest la domiciliu, continuă să obstrucționeze activitatea Primăriei și realizarea proiectelor adoptate de Consiliul municipal Chișinău, susțin socialiștii într-un comunicat de presă difuzat marți, 18 iulie.

Ion Ceban_PSRM

Ion Ceban. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Șeful fracțiunii PSRM în Consiliul municipal, Ion Ceban, a declarat la ședința de ieri a Consiliului municipal că există „unele plângeri din partea primarului cu privire la punerea în aplicare a proiectelor privind depozitele de deșeuri din Țânțăreni și Bubuieci“.

„Chirtoacă de acasă oferă astfel de instrucțiuni? Acest lucru este inacceptabil”, a protestat socialistul.

El s-a adresat către organele de aplicare a legii, cu cererea „de a se pronunța cu privire la acțiunile primarului. Este inacceptabil faptul că el stă acasă și împiedică activitatea Primăriei și Consiliului municipal”.

La rândul său, viceprimarul Nistor Grozavu i-a spus lui Ion Ceban că „nu am auzit că primarul împiedică activitatea Primăriei și Consiliului municipal, precum și punerea în aplicare a proiectelor. Secretarul ales de Consiliul municipal, Adrian Talmaci, la fel nu se supune Primăriei. Talmaci este în concediu, el trebuie să fie chemat și să se perfecteze toate documentele. Astăzi, mulți cetățeni așteaptă semnarea documentelor”.

Reclame