Deținuții care demonstrează comportament bun își vor putea ispăși acasă jumătate din termenul sentinței stabilit de instanța de judecată. O inițiativă în acest sens a Ministerului Justiției, care prevede modificarea Codului Penal, a fost avizată pozitiv de către Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, notează IPN.

vlad-filat

Vlad Filat. Captură video: protv.md

Totuși, pentru infracțiunile deosebit de grave și excepțional de grave, tortură sau trafic de copii aplicarea mecanismului în cauză nu va fi posibilă, potrivit viceministrului Justiției, Anatolie Munteanu.

Într-un interviu acordat portalului Deschide.md, directorul interimar al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP), Aureliu Suhan, a declarat că fostul premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de pușcărie pentru corupere pasivă și traffic de influență, are un comportament „foarte liniștit”, conștientizându-și statutul de deținut. „Are un comportament foarte liniștit, fapt pentru care i s-a permis să aibă obiecte admise de lege cum ar fi televizor și altele…”, susține, caracterizându-l pe Filat, Aureliu Suhan.

Reclame