Protest nocturn în faţa Parlamentului: altercații și rețineri

Doi bărbați, care au participat miercuri seară, 19 iulie, la o acţiune de protest organizată de Partidului Politic „Partidul Nostru” (PPPN) în faţa Parlamentului R. Moldova împotriva intenţiei de a discuta în această săptămână modificarea codului electoral în lectură finală, au fost reţinuţi de către forţele de ordine.

Altercatii_Parlament

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), citat de IPN, cei doi susţinători ai PPPN au dat dovadă de comportament neadecvat în timpul manifestaţiei şi au fost duși la Inspectoratul de Poliție pentru nesubordonarea cu reavoință dispoziţiei colaboratorului poliţiei.

Poliţia informează că pe parcursul desfășurării acțiunilor de protest au avut loc câteva altercații între protestatari şi forțele de ordine antrenate la menținerea odinei și liniștii publice. Totodată, menţionează faptul că „polițiștii au intervenit la curmarea acțiunilor ilegale a unor participanți la protest, care intenționau să instaleze ilegal corturi pe trotuar”.

În prima parte a zilei de ieri, 19 iulie, trei partide extraparlamentare, între care PAS, PPPDA şi PPPN, au anunțat acțiuni de protest împotriva modificării sistemului electoral pentru astăzi, 20 iulie, ora 9.00. Ulterior, reprezentanţii PPPN, în jur de aproape 100 de susţinători, s-au adunat de cu seară în faţa legislativului, exprimându-şi nemulțumirea față de decizia Biroului Permanent al Parlamentului de ieri, 19 iulie, de a discuta în această săptămână, proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral.

La acţiune au participat vicepreşedinţii formaţiunii Dmitri Ciubaşenco şi Ilian Caşu. Unii protestatari au stat în faţa Parlamentului şi pe parcursul nopţii, alţii au mers către Inspectoratul de Poliție pentru a cere eliberarea celor reținuți.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

4 răspunsuri

 1. Crocodilii lui Usatii sunt platiti pentru a face violente.

  Apreciază

 2. Mincarea minti sa inceput, lumea sa dezbinat pentru aceasta schimbare si acum Usatii Nastase , Maia ametesc oameni sa iasa contra acestei schimbari.

  Apreciază

 3. Arestati! Sa fost in SUA, erau sa primeasca o mama de bataie!

  Apreciază

 4. Usatii si-a adus provocatorii, usatii promoveaza violenta!!! JOS fugarule, jos mafiotule!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.